2014. május 21., szerda

Sásliliom hibridek - csodák Márti gyűjteményéből - Jelenlegi ára: 600 Ft

(A tövek a saját kertemből származnak, frissek, életképesek! )
Kedves Vásárlóm!
Szép napot, kellemes időjárást Neked és a növényeidnek!
Most az intelligens lusták színpompás hibrid tüneményeinek 1 db tövére licitálhatsz
Bemutatom:
Hemerocallis ’ Blushing Pink’ - Sásliliom ’ Blushing Pink’
Ő egy problémamentes fagytűrő, évelő növény.
Jelenleg be vannak cserepezve, de legtöbb(? ) helyen szabadgyökérrel árulják. Ha akarod kiveszem a cserépből, akkor sokkal többet el tudok küldeni ugyanazért a szállítási díjért, - mert úgy is ki kellene ültetned a cserépből, ha megérkezik. Igen finoman kell még most vele bánni, mert még most hajtanak a levelei, és nagyon zsengék!
Igényei: ha jó, tápdús földbe ülteted el, akkor 5-6 évig biztos, hogy nem lesz vele bajod. Ültetésnél kicsit nagyobb gödröt áss, kb. amibe min. egy fél vödör feljavított föld elfér. (És itt jönne az előző mondat. ) 1-2 alkalommal meglocsolod, amíg be nem áll. A sásliliom kertészek azt mondják, hogy a kifejlett növényt nem kell állandóan locsolni, hanem inkább ritkábban, de sok vízzel elárasztva. (Mivel nekem vegyeságyban van, én mindennap locsolom, mert kihagyni nehezebb lenne. ) Tudtommal a csigákon kívül más kártevője nincs. Azok ellen - ha vannak - egy kis fahamut szoktam a bokrok köré szórni, hogy ne tudjanak csúszni. Nem kell sem permetezni, sem karózni, sem kötözni.
Egy kifejlett növény (optimálisan tartva) néhány éven belül, akár száznál is több szárat, s azokon akár 1000 virágot is hozhat. Egyébként a tövek növekedési képessége fajtánként változó lehet. Vannak törpeváltozatok (ilyet én most nem tettem fel), amik 35-40 cm magasra nőnek csak. Vannak vannak 60-90 cm magasak (ezekből tettem fel), és vannak hórihorgasak, amik a 120 cm-t is elérik.  A virághozam nem a magasságtól függ, hanem hogy milyen kondiban van a bokor, ill. a bokor körméretétől, de mint írtam, az lehet fajtafüggő is.
Ha jól vannak összeválogatva, akkor május végétől augusztus végéig lehet virágzó sásliliom bokrod.   Több fajta van amelyik remontál - ha megtisztogatod az elnyílt száraktól, és az elszáradt levelektől, és egy kis extrában részesíted, akkor akár ősszel is produkálhat egy szerényebb virágzást. (Van egy kis törpém, amelyik novemberben -  amikor a levelei már lefagytak - ha kisüt a nap kinyílasztja a szárán lévő bimbóit. )
MELYIKET SZERETED JOBBAN, HA SAJNÁLNAK, VAGY, HA IRIGYELNEK?   HA AZ UTÓBBIT, AKKOR ÜLTESS EGY SOR SÁSLILIOMOT!
Mindenben szívesen adok tanácsot, kérdezz bátran!



Jelenlegi ára: 600 Ft

Az aukció vége: 2014-05-25 10:55
. Sásliliom hibridek - csodák Márti gyűjteményéből - Jelenlegi ára: 600 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése