2014. június 21., szombat

Vankó Zsuzsa: Ezredforduló vagy korszakforduló - Jelenlegi ára: 500 Ft

A jövő bizonytalansága, kiszámíthatatlansága az ember egyik legnagyobb nyomorúsága. Ha semmit nem tudunk arról, hogy mi következik, s halványan sem remélünk valami bíztatót, akkor nincs értelmes és értékes ösztönző indíték az élet és a történelem folytatásához. Félelmek is hatalmukba keríthetik az embert, hiszen a történelem eddigi tényei és a ma történései nem sok jóval biztatnak.
S nem csupán személyes jövőnkről és az emberi történelem jövőjéről kellene tudnunk valami megbízhatót és bíztatót, hanem azokról a kérdésekről is, amelyeket Petőfi Sándor ír a Bölcselkedés és bölcsesség c. versében: "Teremtve van a világ, vagy örök idők óta áll? S fog-e örökké állni, vagy egykor semmiségbe száll? Megírta évmilliók előtt a sors, mi fog történni majd, vagy a történet gálya, mit a véletlen fuvallat hajt? Egy-e a lélek és a test? Honnan jövünk, hová megyünk? Elalszik-e a sírban, vagy újra lángra lobban életünk? "
A mostani évezred-váltás sokoldalú, súlyos válság állapotában érte az emberiséget. Tudósok, politikusok és vallási vezetők egyaránt tudatosítani igyekeznek, hogy ennek az évezredfordulónak, korszakfordulóvá kell válnia, mert ha nem, az emberiség fennmaradása kerül veszélybe.
Sorsdöntő a kérdés: Sötétedik, vagy világosodik? Van-e számunkra valóságos reménység?
200 x 128 mm, puha kötés, 82 oldal
Bibliaiskolák Közössége, Budapest, 2000


Jelenlegi ára: 500 Ft

Az aukció vége: 2014-07-12 07:40
. Vankó Zsuzsa: Ezredforduló vagy korszakforduló - Jelenlegi ára: 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése